Menu

Programi

1.
Hujšanje

Povišana telesna teža je odraz neravnovesja v duši in telesu. Prehranska svetovalnica NutriDiva ti pomaga najti izgubljeno ravnovesje v prehrani in načinu življenja.

Potek svetovanja

Svetovanje je sestavljeno iz vsaj dveh srečanj. Na prvem srečanju se temeljito pogovoriva o tvoji prehrani, načinu življenja, vadbi, preživljanju prostega časa. Zelo so pomembne tvoje želje in cilji. Glede na te, se dogovoriva o poti, ki bi bila zate  najprimernejša. 

Dobiš napotke, kako lahko lahko uvedeš prve spremembe v svojo prehrano. 

Drugi obisk: individualen program jedilnika za 14 dni in napotki za spremembe v tvojih navadah. Jedilnik je vedno sestavljen iz hrane, ki jo imaš rada in je enostaven. Z majhnimi a pomembnimi spremembami je prilagojen tvojemu vsakdanu.

Pomembno je, da se skozi program naučitš:

●      kako se odzivaš na določeno prehrano,
●      spoznaš ali res nudi kvalitetno energijo tvojemu telesu in
●      vzpostaviš pravilen in zdrav odnos do nje ter prav tako do sebe in do svojega telesa.

Hrana postane tvoja prijateljica. Cilj je, da začneš resnično uživati v samem prehranjevanju ter hkrati ohranjaš primerno telesno težo in zdravje.

Želim izvedeti več

2.
25-dnevni REVital program za podporo hormonom

Z intenzivnim 25-dnevnim REVital programom omogočimo telesu kvaliteten reset in tako izboljšamo počutje, zmanjšamo telesno težo in vzpostavimo kvalitetno izhodišče za trajne spremembe v prehrani. Prehranski režim se izvaja le kot 25-dnevna terapija in se ne priporoča kot stalni način prehranjevanja. Ponovi se lahko čez 3 mesece ali vsaj dvakrat letno.

Program je povzet in prilagojen po programu ameriške ginekologinje dr. Sare Gottfried in predvideva uravnoteženje  estrogena, inzulina, leptina, kortizona, ščitničnih hormonov in z mlekom ter žiti povezanih preobčutljivosti.

Kaj s programom pridobim?

S 25-dnevnim REVITAL programom se naučiš, kaj tvojemu organizmu ustreza in kaj ne:

1. ker s hrano lahko vplivaš na ravnovesja v organizmu (določeni hormoni, alergije, preobčutljivosti), se ta ponovno vzpostavijo

2. naučiš se slišati sporočila svojega telesa

3. spoznaš hrano, ki ti nudi podporo za optimalno delovanje

4. pridobiš odlično počutje.

5. izgubiš odvečne kilograme.

Prehranski režim temelji na “LCHF” prehrani z malo ogljikovimi hidrati.

Komu je namenjen? 

Vsaki Divi, ki čuti, da njeno telo ni v ravnovesju in potrebuje podporo. Najbolj pogosto na to kažejo: nespečnost, utrujenost, razdražljivost, zabuhlost, povišana telesna masa, neredni mesečni cikli, težave s kožo ali zdravniško potrjeno neravnovesje na kateremkoli področju v organizmu.

Kako poteka program? 

Individualno ali v skupini  (šest vnaprej dogovorjenih 30 minutnih on-line srečanj ali srečanj v živo v obdobju 25 dni)

Program je sestavljen iz dveh delov: v prvem, 18-dnevnem obdobju na 3 dni izločamo določene skupine živil, ki imajo potencialno negativen učinek na organizem ali skupine hormonov. Tako v 6 etapah izločimo 6 skupin živil. Sledi drugi del programa, ko po eno, prej izločeno živilo vračamo nazaj v jedilnik in skrbno opazujemo odzive v telesu.

Opozorilo: pred začetkom programa nujno navedi svoje zdravstveno stanje. Priporoča se preventivni pregled pri osebnem zdravniku.

Želim izvedeti več

3.
Prehranska podpora pri različnih
zdravstvenih stanjih

 • pri sladkorni bolezni, 
 • nenormalnem ščitničnem delovanju, 
 • inzulinski rezistenci, 
 • glutenski občutljivosti, 
 • alergijah, 
 • težavah s kožo, 
 • pri povišanem holesterolu.

Temeljitemu razgovoru o tvojem zdravstvenem stanju, prehrani in življenjskem slogu sledi predlog za spremembe. Več informacij o svojem načinu življenja (prehrana, življenjski slog, odnosi, medicinski izvid) kot boš pripravljena deliti, bolj kvalitetni so lahko nasveti za spremembe v tvojem življenju.

Želim izvedeti več

4.
Prehransko svetovanje v različnih
življenskih obdobjih

 • zdrava prehrana pri preobremenjenem urniku, 
 • prehrana in organizacija v družini. 
 • uravnovešena prehrana nosečnic in mladih mamic
 • za ravnovesje v menopavzi

V življenju se večkrat znajdemo pred različnimi izzivi med katerimi pravilna prehrana pogosto trpi, namesto da bi nam bila v podporo. Če se znajdeš pred takšnimi izzivi lahko skupaj najdeva način, ki ti bo za organizacijo prehrane vzel minimalno časa in hkrati z individualno prilagojenim jedilnikom poskrbel, da te bo hrana podprla v tvojem  vsakdanu. 

5.
Prehranski coaching

V praksi se je izkazalo, da kljub visoki motiviranosti za spremembe v prehrani in natančnim navodilom, ljudje pogosto odnehajo preden dosežejo zadani cilj. Rešitev je v prehranskem coachingu. Gre za intenziven program, kjer poleg prehranskih smernic, z rednimi tedenskimi srečanji spremljamo tvoj napredek in skupaj analiziramo vse spremembe ter sproti prilagajamo nadaljnji program.

Ljudje smo kompleksna bitja in redki prehrano dojemajo le kot gorivo za telo. Po navadi gre za vrsto navad in vzorcev, ki usmerjajo naše prehranjevanje. Zato so tudi prehranske spremembe lahko v realnosti težke. Zakaj si ne bi olajšala tega procesa in se odločila za program prehranskega coachinga?

Program vsebuje:

 • tedenska srečanje v živo na katerih ocenimo napredek in se dogovoriva za nadaljnji plan
 • dnevna podpora po telefonu ali on-line v primeru nepredvidenih zapletov ali nejasnosti
 • analiza prehranjevalnih navad in postavitev prehranskega programa za postopno osvojitev novih
 • osebni program prehrane, ki je individualen glede na tvoje potrebe in glede na to kaj rada ješ
 • možnost sestave jedilnika
 • pomoč pri postavitvi ciljev
 • svetovanje o športnih aktivnostih in umestitev redne fizične aktivnosti na tvoj urnik
 • ozaveščanje o prehranskih smernicah, osnovah metabolizma, delovanja hormonov in kako na njih vplivamo s prehrano, o vplivu prehrane na fizično in mentalno zdravje
 • strokovno svetovanje o prehranskih dopolnilih
 • branje deklaracij v trgovini – na kaj moraš biti pozorna?
 • svetovanje o tehnikah za blažitev stresa

Komu je prehranski coaching namenjen?

Vsem, ki želijo strokovno podporo in usmerjanje pri uresničitvi trajnih sprememb povezanih s prehranjevanjem. Najpogostejše so: zdrav odnos do hrane; prehranjevanje, ki podpira zdravje; izguba odvečnih kilogramov; prehrana, ki podpre izboljšanje različnih zdravstvenih stanj.

Pomembno: V NutriDivi ne izvajamo terapij in ne zdravimo. S prehrano lahko podpremo izboljšanje stanj, ki jih je diagnosticiral usposobljen zdravstveni delavec/zdravnik.

Cilji:

 • postopna sprememba nezdravih prehranskih navad v take, ki bodo koristile tvojemu zdravju in počutju
 • uravnotežene prehranske navade
 • osvojitev prehranjevalnih navad zaradi katerih ti hrana nikoli več ne bo predstavljala stres ampak samozavest in dobro počutje
 • prava hrana, ki je gorivo za bistro glavo in jasen um

Kako prehranski coaching poteka?

Na prvem srečanju se pogovoriva o tem, kaj bi želela spremeniti in postaviva cilje. Opraviva meritve. Prejmeš prve smernice za spremembe in konkretna navodila, kako jih uvesti v vsakdanjik.

Na naslednjem rednem tedenskem srečanju prejmeš podroben prehranski program izdelan individualno zate. Podrobno se pogovoriva o programu. Prejmeš natančna navodila. Ko v naslednjih dneh začneš uvajati spremembe, lahko pride do dvomov oziroma nejasnosti. Lahko me kadarkoli pokličeš in jih razjasniva. Sicer pa se pogovoriva na naslednjem rednem tedenskem srečanju, ko opraviva tudi že prvo kontrolo napredka.

Tvoje dolžnosti

 • Redno in natančno beleženje vsega kar zaužiješ, počutja in fizičnega gibanja
 • Redna udeležba na dogovorjenih srečanjih

Želim izvedeti več

NutriDiva ti z veseljem odgovori na morebitna vprašanja glede svetovanja ali ti predlaga termin svetovanja. Prijaviš se lahko preko spodnjega obrazca ali piši na spela(at)nutridiva.si

  Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

  Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam omogočijo najboljšo izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno stran, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali spodaj kliknete "Sprejmi", s tem soglašate.

  Zapri